Ruitenga Parket-olievloer
Ruitenga Parket-Houten-olievloer
Ruitenga Parket-Geoliede vloer
Ruitenga Parket-olie-vloer

het onderhoud van uw parketvloer/houten vloer in de olie

In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om uw vloer weer schoon te krijgen, schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. Maar hoe onderhoud en verzorg je een geoliede houten vloer/parketvloer?

Wat is een geoliede vloer?

We spreken van een geoliede vloer (olievloer) wanneer uw houten vloer (parketvloer) is behandeld met een of twee lagen impregneerolie of masterolie. Deze olie wordt in de poriën van het hout gewreven waardoor uw vloer is beschermd tegen vuil en vocht. Een afwerking met olie zorgt met zijn matte uitstraling voor een natuurlijke uitstraling van uw houten vloer.

Het specifieke onderhoud en de verzorging van een houten vloer / parketvloer in de olie

Natuurlijk is er het standaard onderhoud dat voor elke vloer geldt: dagelijks vuil en stof verwijderen. Dit kan met een vloerwisser, maar ook met een stofzuiger. Denk er dan wel aan dat u een parketborstel gebruikt. Daarnaast is er specifiek onderhoud.
Grofweg zijn er twee soorten olievloeren:

Traditioneel:

het onderhoud bestaat uit zeep, onderhoudolie en een intensiefreiniger
Voor een traditionele olievloer geldt dat deze regelmatig gezeept (gedweild) dient te worden. De zeep verwijdert niet alleen het vuil van uw houten vloer maar voorziet uw vloer tegelijkertijd van een beschermende slijtlaag. Dit zepen kunt u doen met een mop of duo-dweil.
Daarnaast is het belangrijk om minimaal 2x per jaar uw vloer in de onderhoudsolie te zetten. Dit kan met een witte pad. Hierdoor is uw vloer weer beter beschermd tegen vuil en vlekken.
Daarnaast is er de intensiefreiniger die sterk vervuilde vloeren reinigt. Ook voor de intensiefreiniger kunt u een witte pad gebruiken.  Na het gebruik van de intensiefreiniger moet u uw vloer weer met de onderhoudsolie behandelen.

Nieuw:

het onderhoud bestaat uit een reiniger, een conditioner/refresher en een grofreiniger/waxremover. Hiervoor geldt eigenlijk het zelfde dan voor de traditionele olievloeren. Het grote verschil is het dweilmiddel: zeep zorgt voor een beschermlaag, een reiniger maakt alleen schoon. Voor de rest geldt dezelfde opbouw: wekelijks reinigen, minimaal 2x per jaar de conditioner/refresher gebruiken, wanneer nodig uw vervuilde vloer schoon maken met een grofreiniger of waxremover.
Wanneer u wel weet dat u een olievloer heeft, maar het merk niet (meer) weet dan kunt u kiezen voor oliefris. Deze reiniger en onderhoudsolie kan aangebracht worden over alle merken.

Vlekken

Na verloop van tijd kan uw houten vloer / parketvloer vettig en vies worden. U dient dan uw vloer te reinigen met een intensiefreiniger (of grofreiniger/wasremover). Deze reiniger verwijdert oude zeeplagen en reinigt uw vloer. Na het gebruik van een intensiefreiniger moet u altijd weer de onderhoudsolie aanbrengen.
Heeft u een plaatselijke vlek dan kunt u deze verwijderen met behulp van een vlekkenverwijderaar.

De merken

Wij leveren alle professionele merken voor het onderhoud van uw houten vloer in de olie.

Openingstijden
Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Ook buiten deze uren op afspraak mogelijk.

Over ons |Contact |Algemene Voorwaarden

© 2023 Ruitenga Parket | Alle rechten voorbehouden | Gebouwd door ruitengawebdesign

logo-Parket-en-vloerverwarming
Bedrijfsgegevens
  • Bedrijf: Ruitenga Parket
  • Plaats: Putten
  • Land: Nederland
Contactinformatie
  • Telefoon: 06-28417908
  • E-mail: info@ruitengaparket.nl