WAT IS LAMINAAT EIGENLIJK?

Laminaat is een meerlaags kunststof vloeren product samengesmolten door middel van  een laminatieproces. Laminaat combineert een fotoprint van hout (of soms steen) met een duidelijke beschermende toplaag. De binnenste kern laag is meestal samengesteld uit melaminehars en vezelplaat materiaal wat in de volksmond bekend staat als MDF. Er bestaat een Europese norm EN 13329:2000 deze norm behelst alle laminaat en vloerbedekking eisen en testmethoden.

Laminaat is sterk gegroeid in populariteit, wellicht omdat het steeds makkelijker te installeren en te onderhouden is dan de meer traditionele vloeren zoals hardhouten vloeren. Eveneens grote voordelen zijn de kosten (laminaat is aanzienlijk goedkoper dan parket) en laminaat is veel makkelijker te installeren dan een parketvloer of bijvoorbeeld een pvc-vloer.  Daarbij is laminaat duurzaam, hygiënisch en nagenoeg onderhoudsvrij.

LEVENSDUUR VAN LAMINAAT

Het nadeel van het feit dat laminaat bestaat uit een plastic (melaminehars) afgeleide product van formaldehyde is dat het meestal geschikt is voor lichter huishoudelijk gebruik. Gebruiksklasse 31 kan minder duurzaam zijn dan de meer conventionele parketvloeren.  Gebruiksklasse 32 daarentegen haalt met gemak een waarschijnlijke levensduur van meer dan vijftien jaar bij intensief huishoudelijk gebruik.

KRASSEN VOORKOMEN

Zelfklevende viltjes worden vaak geplaatst op de poten van meubilair op laminaatvloeren om krassen te voorkomen. Een goede inloopmat is een absolute must voor een laminaatbezitter. Een goede inloopmat is absoluut niet goedkoop maar zorgt wel voor een langere levensduur van uw laminaatvloer. Als u het laminaat in een kantoorruimte heeft gelegd is het belangrijk om de wielen van bureaustoelen te vervangen door rubber exemplaren om het laminaat te beschermen. Wat ook veel wordt gebruikt is een zogenaamde “parket saver”. Dit is een transparante kunststof plaat welke uw laminaatvloer volledig beschermt tegen de vroegtijdige slijtage die het rijden met een bureaustoel veroorzaakt.

Dit product is ook te bestellen in onze webshop.

Openingstijden
Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Ook buiten deze uren op afspraak mogelijk.

Over ons |Contact |Algemene Voorwaarden

© 2023 Ruitenga Parket | Alle rechten voorbehouden | Gebouwd door ruitengawebdesign

logo-Parket-en-vloerverwarming
Bedrijfsgegevens
  • Bedrijf: Ruitenga Parket
  • Plaats: Putten
  • Land: Nederland
Contactinformatie
  • Telefoon: 06-28417908
  • E-mail: info@ruitengaparket.nl