Ruitenga Parket hardwax-houtenvloer
Ruitenga Parket hardwax-parketvloer
Ruitenga Parket hardwax-vloer

het onderhoud van uw parketvloer of houten vloer in de hardwaxolie

In onze webwinkel zijn alle producten te vinden om uw vloer weer schoon te krijgen, schoon te houden en te beschermen tegen vocht en vuil. Maar hoe onderhoud en verzorg je een hardwax-geoliede houten vloer/parketvloer?

Wat is hardwax-olie?
Hardwax-olie is een combinatie van natuurlijke oliën en wassen. De hardwax-olie wordt rechtstreeks op uw onbehandelde vloer aangebracht. Meestal worden twee lagen aangebracht om te zorgen voor een slijtvaste afwerking van uw houten vloer.
De uitstraling van een vloer behandeld met hardwax-olie zit tussen een olie- en een lakvloer in. Een vloer afgewerkt met Osmo of Blue Dolphin heeft wat meer glans dan een vloer afgewerkt met floorservice.
Het voordeel van een hardwax-olie ten opzichte van gewone olie is de combinatie met was. Deze was zorgt ervoor dat de poriën van het hout direct helemaal gevuld zijn.

Het specifieke onderhoud en de verzorging van een houten vloer / parketvloer in de hardwax-olie:
Naast het standaard onderhoud, dat voor elke houten vloer geldt (dagelijks vuil en stof verwijderen), geldt voor een vloer behandeld met hardwax-olie dat u deze gewoon kunt dweilen. Niet met een draadjesmop, maar met een goed uitgewrongen duo- dweil (zoals verkrijgbaar van Blue Dolphin of het eigen merk: allesvoorUWvloer. Gebruik hiervoor het dweilmiddel dat bij u vloer hoort.
Daarnaast dient u twee tot drie keer per jaar de onderhoudsolie aan te brengen. Eventuele slijtplekken als looppaden en schuifplekken dienen vaker onderhouden te worden.

Het aanbrengen van de hardwax-olie:
Het beste kunt u de hardwax-olie aanbrengen met een hardwax-doek zoals de Blue Dolphin hardwax-doek of de hardwax-doek van ons eigen merk. Wanneer u wat meer glans op uw vloer wilt kunt u eventueel een boenblok of boenmachine gebruiken om de glans wat op te boenen.

Vlekken
Eventuele vlekken kunt u verwijderen met een witte pad in combinatie met de onderhoudsolie. U brengt wat onderhoudsolie aan op de vlek en wrijft met de polijsthandschoen over de vlek met de nerf van het hout mee.

De merken
Wij leveren alle professionele merken voor het onderhoud van uw houten vloer in de hardwax-olie:
Uiteraard hebben wij ook een reiniger en onderhoudolie. Deze zijn veilig te gebruiken op alle hardwax-oliën.

Openingstijden
Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Ook buiten deze uren op afspraak mogelijk.

Over ons |Contact |Algemene Voorwaarden

© 2023 Ruitenga Parket | Alle rechten voorbehouden | Gebouwd door ruitengawebdesign

logo-Parket-en-vloerverwarming
Bedrijfsgegevens
  • Bedrijf: Ruitenga Parket
  • Plaats: Putten
  • Land: Nederland
Contactinformatie
  • Telefoon: 06-28417908
  • E-mail: info@ruitengaparket.nl