In Nederland, België ( en niet alleen in deze landen) hebben we te maken met het zeeklimaat. In het algemeen betekent dit dat er grote verschillen zijn in de luchtvochtigheid tussen de verschillende seizoenen. In de meeste gevallen is de zomer een periode met een hogere luchtvochtigheid dan de winter. In de winter is de luchtvochtigheid een stuk lager, dit resulteert in een droge huid, lippen en ogen. Dat komt dus niet door de kou maar door de lage luchtvochtigheid!

Een houten vloer reageert net als de mens op de schommelingen in de luchtvochtigheid. In de winter kan uw vloer gaan krimpen door de lage luchtvochtigheid. Het vocht wordt dan als het ware uit de houten vloer getrokken. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het hout en kunnen er kieren tussen de planken komen.

In de zomer gaat de luchtvochtigheid weer omhoog en de planken zetten weer uit. Dit kan een voordeel zijn omdat de vloer weer uitzet en de kieren en scheurtjes in uw houten vloer weer verdwijnen.

 

De luchtvochtigheid kan ook dermate stijgen dat de houten planken teveel uitzetten. Hierdoor kan er een bolling ontstaan in de vloer. In het ergste geval kunnen de houten planken zoveel uitzetten dat de planken losknappen uit de vloer.

Een houten vloer is goed te vergelijken met uw huid. Een goed gehydrateerde huid is soepel. Een droge huid heeft kloofjes en scheurtjes. Zo is het ook met hout! U zorgt goed voor uw huid, maar ook uw vloer heeft goede verzorging nodig!

Een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid op peil houden. En dat is niet alleen goed voor uw vloer, maar ook voor u! Veel mensen hebben na de aanschaf van een luchtbevochtiger minder last van zere ogen en een droge huid. En natuurlijk heeft de vloer er ook geen last meer van!

 

De ideale luchtvochtigheid in huis varieert tussen de 55% en de 65%. Dit kan gemeten worden met een hygrometer, deze meet de luchtvochtigheid in huis en vaak ook de temperatuur en andere leuke snufjes.

Is de luchtvochtigheid in huis te hoog? Ook dit is niet goed voor de vloer! In dit geval kunt u gebruik maken van een luchtontvochtiger. Deze trekt het vocht uit de lucht en brengt de luchtvochtigheid terug op het juiste peil.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Heeft u toch problemen met uw houten vloer zoals een bolling, scheuren of kieren? Voor snel en deskundig advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

info@ruitengaparket.nl of bel: 06 28417908

Openingstijden
Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Ook buiten deze uren op afspraak mogelijk.

Over ons |Contact |Algemene Voorwaarden

© 2023 Ruitenga Parket | Alle rechten voorbehouden | Gebouwd door ruitengawebdesign

logo-Parket-en-vloerverwarming
Bedrijfsgegevens
  • Bedrijf: Ruitenga Parket
  • Plaats: Putten
  • Land: Nederland
Contactinformatie
  • Telefoon: 06-28417908
  • E-mail: info@ruitengaparket.nl